Tips για υγιή και λαμπερά μαλλιά!

 

Η  περιποίηση των μαλλιών είναι για τις περισσότερες από εμάς μια πρόκληση. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τα μαλλιά μας όπως ο τύπος των μαλλιών μας, αν είναι ίσια, σπαστά, σγουρά. Κάθε τύπος μαλλιών χρειάζεται συγκεκριμένη φροντίδα.



Αν βάφετε τα μαλλιά σας και είναι ξηρά και ταλαιπωρημένα χρειάζονται επιπλέον φροντίδα.  Η καθημερινή χρήση συσκευών θερμότητας μπορεί επίσης να προκαλέσει φθορά  στα μαλλιά σας. Παράγοντες  όπως το φριζάρισμα, η λιπαρότητα, η ξηροδερμία, οι ταλαιπωρημένες άκρες επηρεάζουν τη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών.

Όταν ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα μπορείτε και να το αντιμετωπίσετε. Οποιοδήποτε όμως και αν είναι αυτό υπάρχουν κάποια βασικά βήματα που είναι κοινά για όλους:

1. Σωστός καθαρισμός

Για να είναι υγιή τα μαλλιά σας χρειάζεται να είναι καθαρό το τριχωτό της κεφαλής. Ο σωστός καθαρισμός απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και τα κατάλοιπα των προϊόντων styling. Χωρίς σωστό καθαρισμό δεν απομακρύνεται η λιπαρότητα και έτσι τα μαλλιά δεν αναπτύσσονται σωστά.

2. Conditioner

Τα conditioners έχουν πολλαπλά οφέλη όπως η ενυδάτωση, η θρέψη , η λάμψη και η μείωση του φριζαρίσματος. Το conditioner επαναφέρει την ενυδάτωση που έχει απομακρύνει το σαμπουάν.

3. Μάσκα

Για να ενυδατώσετε περισσότερο τα μαλλιά σας ή για να τους προσφέρετε έξτρα θρέψη και λάμψη καλό είναι να κάνετε μια μάσκα μαλλιών τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αν θέλετε μια μάσκα για ολική αναδόμηση και ενδυνάμωση των μαλλιών τότε η BC Bonacure Q10+ Time Restore Treatment από Schwarzkopf Professional είναι ιδανική λύση. Αναπλάθει σε βάθος την τρίχα και επαναφέρει την ελαστικότητα και τη λάμψη στα μαλλιά σας.



4. Θερμοπροστασία

Αν χρησιμοποιείτε συσκευές θερμότητας για το styling των μαλλιών σας είναι ανάγκη να χρησιμοποιείτε προϊόντα με θερμοπροστατευτική δράση. Στις αγαπημένες μου κρέμες είναι η Serie Expert Absolut Repair Anti-Breakage + Heat Protection Blow Dry Cream από LOréal Professionnel που θρέφει σε βάθος τα μαλλιά και προλαμβάνει το σπάσιμο της τρίχας.



5. Έλαια περιποίησης

Μετά το styling μπορείτε να εφαρμόσετε ένα έλαιο ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σας για έξτρα περιποίηση. Τα περισσότερα έλαια περιέχουν κερατίνη , βοηθούν στην ανάπλαση της τρίχας και χαρίζουν λάμψη στα μαλλιά σας. Το αγαπημένο μου λαδάκι είναι το Serie Expert Absolut Repair Wheat Oil Nourishing Serum από την L'Oreal Professionnel . Το συγκεκριμένο λαδάκι επανορθώνει τις ταλαιπωρημένες άκρες, προλαμβάνει την εμφάνιση της ψαλίδας και χαρίζει λάμψη στα μαλλιά χωρίς να τα βαραίνει.



Καλό είναι να θυμάστε ότι οι ανάγκες των μαλλιών σας μπορεί να αλλάξουν λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων ή ορμονικών αλλαγών. Άλλες ανάγκες έχουν τα μαλλιά μας το καλοκαίρι που εκτίθενται περισσότερα στον ήλιο και άλλες το χειμώνα.
Μερικά extra tips για να έχετε υγιή μαλλιά είναι τα εξής:

  • Να κουρεύετε τις άκρες των μαλλιών σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα
  • Να χρησιμοποιείτε χλιαρό και όχι ζεστό νερό
  • Προσέξτε τη διατροφή σας

Θα δείτε αλλαγή στα μαλλιά σας μόνο αν είστε συνεπείς στη ρουτίνα περιποίησης σας. Μπορεί να χρειαστείτε λίγο χρόνο για να βρείτε τα κατάλληλα προϊόντα αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!  

Όλα τα παραπάνω προϊόντα θα τα βρείτε σε εκπληκτικές τιμές στο parfimo.gr και ετοιμαστείτε για μια Black Friday με super προσφορές!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου