Self Love: Τι σημαίνει να αγαπάς τον εαυτό σου;


Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι σημαίνει πραγματικά να αγαπάς τον εαυτό σου; Βλέπουμε καθημερινά στα social media αναρτήσεις σχετικά με το self love και πως μπορούμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας με ουσιαστικό τρόπο. Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω όμως πιστεύουν λανθασμένα ότι η αγάπη προς τον εαυτό σημαίνει ότι κάποιος είναι ναρκισσιστής ή ότι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό ή ότι είναι εγωιστής. Όμως δεν είναι τίποτε από αυτά. 

Η αγάπη για τον εαυτό σημαίνει ότι έχετε συνειδητοποιήσει όλα όσα σας κάνουν ευτυχισμένους και σας οδηγούν στην ευημερία. Σημαίνει ότι φροντίζετε τις δικές σας ανάγκες και δεν θυσιάζετε την δική σας ευτυχία για να ευχαριστήσετε τους άλλους. Σημαίνει ότι δεν συμβιβάζεστε με λιγότερα από όσα αξίζετε.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου δεν σημαίνει ότι πιστεύεις ότι είσαι ο εξυπνότερος, ο πιο ταλαντούχος και ο πιο όμορφος άνθρωπος στον κόσμο. Αντιθέτως, όταν αγαπάς τον εαυτό σου αποδέχεσαι τις αδυναμίες και τα ελαττώματά σου και τα εκτιμάς σαν κομμάτι της προσωπικότητάς σου. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, τον συμπονείς και τον κατανοείς. Κανείς δεν είναι τέλειος.

Φρόντισε τον εαυτό σου όπως θα φρόντιζες ένα φίλο σου σε μια δύσκολη στιγμή. Δεν θα του μιλούσες ποτέ άσχημα και θα του συμπαραστεκόσουν. Το ίδιο κάνε και για τον εαυτό σου, φέρσου ευγενικά και μην τον κατακρίνεις. Για πολλούς, ειδικά για αυτούς που έχουν μεγαλώσει σε οικογένειες που δεν πήραν αγάπη, είναι δύσκολο να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους(γιατί κανείς δεν τους το έδειξε) αλλά όχι ακατόρθωτο. Με δουλειά και υπομονή θα αποκτήσετε και αυτή την ικανότητα.

Η αγάπη για τον εαυτό μας δεν βασίζεται στην άμεση ικανοποίηση που μας προσφέρει ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια ή ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο. Αυτό το συναίσθημα είναι στιγμιαίο,  δεν έχει διάρκεια και μπορεί να είναι καταστροφικό μακροπρόθεσμα. Η αγάπη προς τον εαυτό μας σημαίνει ότι δίνουμε στον εαυτό μας όσα χρειάζεται το σώμα, το μυαλό και η ψυχή μας για το μαραθώνιο της ζωής. Για να αγαπήσετε τον εαυτό σας καλό είναι να μάθετε να τον  φροντίζετε. Αν δεν το κάνετε εσείς τότε ποιος;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου