Area Synest:Ένας Παραμυθένιος Χριστουγεννιάτικος Προορισμός


Γεια σας αγαπημένοι μου! Η πιο όμορφη εποχή του χρόνου είναι επίσημα εδώ και όλοι σχεδιάζουμε τις Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις μας. Το θεματικό πάρκο Συνεβρού Area Synest  βρίσκεται σε μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, πάνω από την Αιγείρα, στο χωριό Συνεβρό και αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για μικρούς και μεγάλους. Το πάρκο πήρε το όνομά του από το Συνεβρό (Syn-) και τη φωλιά (-nest) που είναι το σήμα κατατεθέν του πάρκου και αποτελεί έμπνευση του κ. Μαρτίκ Μανικιάν, ο οποίος με το μεράκι του, το ταλέντο του και την αγάπη του για τη φύση δημιούργησε αυτό το πάρκο. Μόλις περάσετε την όμορφη ξύλινη πόρτα του πάρκου, ένας παραμυθένιος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά σας.

θεματικό πάρκο Συνεβρού



Στο πάρκο σας υποδέχεται η πιο όμορφη φωλιά που έχετε δει ποτέ! 
φωλιά area synest

φωλιά area synest
Φωλιά 

Ξεκινώντας την περιήγησή σας στο πάρκο θα συναντήσετε το Λαογραφικό Μουσείο του Area Synest και σε αυτό θα έχετε την ευκαιρία να δείτε vintage αντικείμενα και να μάθετε την ιστορία για παλιότερα επαγγέλματα (μην διστάσετε να δοκιμάσετε τα υπέροχα λουκουμάκια από τριαντάφυλλο που θα σας υποδεχτούν εκεί).


λαογραφικό μουσείο area synest
Λαογραφικό Μουσείο

Λαογραφικό Μουσείο

Συνεχίζοντας τη βόλτα σας φτάνετε στην κεντρική πλατεία του πάρκου όπου θα δείτε την Αρμένικη εκκλησία, το χώρο χαλάρωσης που μπορείτε να απολαύσετε το τσάι και τον καφέ σας και το εστιατόριο που μπορείτε να δοκιμάσετε αρμένικες και ελληνικές γεύσεις. Εκεί βρίσκεται και το Μαγαζάκι με τα Καλούδια, όπου θα βρείτε υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες και τοπικά προϊόντα. 
αρμένικη εκκλησία area synest
Αρμένικη Εκκλησία

Χώρος Υποδοχής

χώρος χαλάρωσης area synest
Χώρος Χαλάρωσης 

Χώρος Χαλάρωσης


Το Μαγαζάκι με τα Καλούδια

Ακριβώς κάτω από την πλατεία είναι η Εστία με τη φωτιά που ζεσταίνει τους επισκέπτες και περιστοιχίζεται από ξωτικά.

εστία area synest
Εστία


Ακολουθώντας τις ξύλινες επιγραφές και μέσα από πέτρινα μονοπάτια θα φτάσετε στο Κοτοχωριό που φιλοξενεί σπάνια είδη πουλερικών μέσα σε υπέροχες φωλιές. 


Στη συνέχεια θα συναντήσετε το Κουνελοχωριό με τα αξιαγάπητα κουνελάκια και τα υπέροχα παγώνια που κλέβουν την παράσταση.

κουνελοχωριό area synest
Κουνελοχωριό 

Και ενώ περπατάτε μέσα στα λιθόστρωτα μονοπάτια και ακούτε τον ήχου του ποταμού Κριού εμφανίζεται μπροστά σας η Εξέδρα, ένα υπέροχο ξέφωτο στο οποίο μπορείτε να ξεκουραστείτε για να συνεχίσετε την περιήγησή σας. 



εξέδρα area synest
Εξέδρα

Υπό την καθοδήγηση του ήχου του ποταμού συνεχίζετε την πεζοπορία σας για να φτάσετε τελικά στο ποτάμι και να απολαύσετε το μαγευτικό τοπίο.

ποτάμι area synest
Ποτάμι

Στην ανάβαση και μέσα από μια κατάφυτη διαδρομή με πλατάνια φτάνετε στη λίμνη με τις πάπιες και τις χήνες. Κάντε μια βόλτα στο χώρο τοξοβολίας και απολαύστε τις τεράστιες φωλιές που θα βρείτε σε διάφορα σημεία του πάρκου.





Οι ξενώνες του Area Synest Home Hotel που βρίσκονται μέσα στο πάρκο είναι απόλυτα εναρμονισμένοι με την παρθένα φύση ,διακρίνονται για την κομψή αισθητική τους και προσφέρουν ανέσεις υψηλής ποιότητας!
ξενώνας area synest home hotel
Ξενώνας Κρέουσα

ξενώνας area synest home hotel
Ξενώνας Κρέουσα 

ξενώνας area synest home hotel
Ξενώνας Κρέουσα


Το Area Synest αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή για οικογένειες, ζευγάρια και παρέες που θέλουν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη φύση. Αρκεί να αφήσετε τη μαγεία να σας παρασύρει και να χαθείτε στο χρόνο! Γιατί στο Area Synest είναι όλα μαγικά!


Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την υπέροχη φιλοξενία τον κ. Μαρτίκ Μανικιάν!
Μέχρι το επόμενο post σας φιλώ και σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε τα πιο μαγικά Χριστούγεννα!

Με αγάπη, 
Mrs Stylefire

Για περισσότερες πληροφορίες για το πάρκο πατήστε εδώ.
Location: Area Synest, Θεματικό Πάρκο Συνεβρού
Photos: Chris Pappos

3 σχόλια

  1. Τι παραμυθένιο μέρος! Δεν το ήξερα καν, υπέροχο φαίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα!Χρόνια Πολλά!Είναι υπέροχο και από κοντά ακόμη καλύτερο, αξίζει να το επισκεφτείς έστω και για μονοήμερη εκδρομή.Καλή Χρονιά σου εύχομαι με υγεία και πολλά όμορφα ταξίδια!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή