Κοινό κρυολόγημα: Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε τους χειμερινούς μήνες;

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τον χειμώνα μας κάνουν πιο ευάλωτους στο κοινό κρυολόγημα , αν και είναι πιθανό να κρυολογήσουμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.



Και έτσι όπως καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ μας νιώθουμε τα συμπτώματα να εμφανίζονται σταδιακά, πονάει ο λαιμός μας , έχουμε βήχα, καταρροή, πονοκέφαλο και πόνο στα κόκκαλα.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να προστατευθούμε από το κοινό κρυολόγημα;  

  • Πλένουμε να χέρια μας με σαπούνι και νερό. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο σαπούνι και νερό, καλό είναι να χρησιμοποιούμε αλκοολούχα αντισηπτικά χεριών. Οι ιοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα συσσωρεύονται στα χέρια μας και το πλύσιμο των χεριών μας βοηθά να προστατεύσουμε τον εαυτό μας.


    • Αποφεύγουμε να αγγίζουμε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα μας χωρίς να έχουμε πλύνει τα χέρια μας. Οι ιοί που προκαλούν το κρυολόγημα μπορεί να εισέλθουν στο σώμα μας μέσω αυτών των οδών και έτσι να αρρωστήσουμε.
    • Μένουμε μακριά από ανθρώπους που είναι άρρωστοι. Οι άνθρωποι που είναι άρρωστοι μπορεί να μεταδώσουν τους ιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα όταν ερχόμαστε σε στενή επαφή με αυτούς.


    Όταν η ίωση κάνει τον κύκλο της θα νιώσετε καλύτερα αλλά αυτό δεν θα γίνει σε μια νύχτα. Είναι σημαντικό να ξεκουραστείτε, να πίνετε πολλά υγρά, να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά για να λαμβάνετε τις απαραίτητες βιταμίνες και να παίρνετε παυσίπονα (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του γιατρού σας) που θα σας βοηθήσουν να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα.


    Υπομονή ένα κρυολόγημα είναι θα περάσει!



    Δεν υπάρχουν σχόλια

    Δημοσίευση σχολίου