5 Top προορισμοί για τις Απόκριες


Είτε σας αρέσουν οι απόκριες είτε όχι ένα είναι σίγουρο ,αποτελούν μια καλή ευκαιρία για να αποδράσετε και να περάσετε καλά είτε με την οικογένεια σας είτε με φίλους. Και επειδή το Ρίο ντε Τζανέιρο πέφτει λίγο μακριά για τριήμερο και η Βενετία είναι ένας ακριβός προορισμός , έχω να σας προτείνω κάποιους προορισμούς στην Ελλάδα που κρατούν τις παραδόσεις και αναβιώνουν πολλά έθιμα που μπορούν να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.  Όπου και αν επιλέξετε να πάτε το σίγουρο είναι ότι θα περάσετε όμορφα.


Πάτρα

Ας μην γελιόμαστε, δεν είναι τυχαίο το "Πατρινό καρναβάλι για πάντα". Η Πάτρα αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό για τις απόκριες αν θέλετε να ζήσετε το καρναβάλι με πολύ χορό, κέφι, γέλιο και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που καταλήγει στο κάψιμο του Καρνάβαλου.


Κοζάνη

Έχω κάνει απόκριες στην Κοζάνη για τουλάχιστον 4 χρόνια και αυτό που έχω να πω είναι ότι "Η αποκριά στην Κοζάνη ,η καλύτερη αποκριά". Είναι η ατμόσφαιρα σε αυτήν πόλη αλλά και οι ίδιοι οι κάτοικοι που το ζουν τόσο πολύ και σε παρασύρουν στο ρυθμό τους. Σε κάθε γειτονιά ανάβει ένας "φάνος" γύρω από τον οποίο όλοι χορεύουν και τραγουδούν, οι μπάντες παίζουν παραδοσιακά τραγούδια, το κρασί  και τα κεράσματα ρέουν άφθονα και έτσι απλά η ώρα έχει πάει έξι το πρωί και δεν το έχεις καταλάβει.


Νάουσα

Στη Νάουσα αναβιώνει το δρώμενο με τους Γενίτσαρους και τις Μπούλες που χορεύουν στους δρόμους της πόλης με τη συνοδεία του ζουρνά και του νταουλιού και έχει τις ρίζες του στον 18ο αιώνα. Το τελετουργικό παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο και σε αυτό συμμετέχουν μόνο άνδρες.


Γαλαξίδι

Το Γαλαξίδι φημίζεται για τα αλευρομουτζουρώματα της Καθαράς Δευτέρας.  Οι ντόπιοι χωρίζονται σε ομάδες και πετούν αλεύρι η μία στην άλλη αλεύρι και χρωματιστή σκόνη. Αν λοιπόν θέλετε μια χρωματιστή Καθαρά Δευτέρα το Γαλαξίδι είναι ο κατάλληλος προορισμός, και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας μια αλλαξιά με ρούχα γιατί θα σας χρειαστούν.


Ρέθυμνο

Το Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι είναι μία από τις πιο φημισμένες εκδηλώσεις της Κρήτης. Η νοσταλγική διάθεση είναι διάχυτη καθώς  οι απόκριες στο Ρέθυμνο έχουν αναγγενησιακό και βενετσιάνικο άρωμα. Οι παραδοσιακοί κανταδόροι σας ταξιδεύουν σε άλλη εποχή. Οι κάτοικοι φορούν τις στολές τους ξεχύνονται στους δρόμους και διασκεδάζουν. Μην χάσετε το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού , την Μεγάλη Παρέλαση των Αρμάτων και το Κλέψιμο της Νύφης την Καθαρά Δευτέρα.


Όπου και αν επιλέξετε να πάτε να έχετε πάντα καλή διάθεση, είναι η καλύτερη αποσκευή. Είμαστε πολλοί τυχεροί που ζούμε σε αυτή τη χώρα που μας προσφέρει τόσες επιλογές αν και αρκετές φορές το ξεχνάμε. Δείτε τις απόκριες σαν μία ευκαιρία να εξερευνήσετε περιοχές τις οποίες δεν έχετε επισκεφθεί ξανά.

Καλές Απόκριες!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου