4+1 Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε τις ημέρες που #μένουμεσπίτι


Η καραντίνα, η απομόνωση και η αποχή από την εργασία πέρα από τον χρόνο για ενδοσκόπηση μας δίνει τη δυνατότητα να διαβάσουμε. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι τα βιβλία είναι η καλύτερη συντροφιά. Μπορούν να μιλήσουν απευθείας στην ψυχή σου, να σε ταξιδέψουν, να σε παρασύρουν και να σε κάνουν να ονειρευτείς. Εγώ αγαπώ τα βιβλία από μικρό παιδί, είμαι μια βιβλιοφάγος και μου αρέσει αυτή η μυρωδιά του χαρτιού, δεν διαβάζω ebooks γιατί δεν ταιριάζουν σε εμένα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ταιριάζει σε εσάς. Όπως επίσης κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές προτιμήσεις σε αυτά που διαβάζει.


Σας προτείνω λοιπόν κάποια βιβλία που έχω διαβάσει και νομίζω είναι ότι χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες.

Το βιβλίο του Hygge, Ο δανέζικος τρόπος να ζεις καλά

Πηγή φωτογραφίας: public.gr


Αν σας αρέσουν τα βιβλία που αφορούν την ευτυχία και πως μπορούμε να την βρούμε σε απλά πράγματα , αυτό το βιβλίο είναι ότι πρέπει για εσάς. Μέσα από τις σελίδες του θα καταλάβετε γιατί η Δανία θεωρείται η χώρα με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους, παρόλο που έχει μεγάλους χειμώνες και λιγότερο ήλιο από εμάς. Θα πάρετε ιδέες για τον κατάλληλο φωτισμό του σπιτιού σας και τη διακόσμηση ώστε να ανακαλύψετε και εσείς τη μαγεία του hygge.

Μάθετε να διεκδικείτε και να παίρνετε αυτά που θέλετε

Πηγή φωτογραφίας: public.gr


Αν είστε από τους ανθρώπους που θέλετε να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας, να εντοπίσετε και να ξεπεράσετε τις αναστολές που σας εμποδίζουν να ζητάτε αυτά που θέλετε τότε αυτό το βιβλίο είναι το κατάλληλο για εσάς. Όλοι μας είμαστε ικανοί να πετύχουμε την επαγγελματική καταξίωση, την δημιουργικότητα, την προσωπική ευτυχία και τελικά να ζήσουμε το δικό μας μοναδικό ταξίδι.


Ικιγκάι, Τα μυστικά της Ιαπωνίας για μια μακρά και ευτυχισμένη ζωή

Πηγή φωτογραφίας: public.gr


Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε κάποια από τα μυστικά της μακροζωίας των αιωνόβιων Ιαπώνων για αισιόδοξη και δραστήρια ζωή. Σύμφωνα με τους Ιάπωνες όλοι έχουμε ένα ικιγκάι  και αποτελεί το λόγο για τον οποίο ξυπνάμε το πρωί, το πάθος που μας δίνει ικανοποίηση , ευτυχία και νόημα στη ζωή.


Άνθρωποι με κότσια

Πηγή φωτογραφίας: public.gr


Ένα βιβλίο που βασίζεται σε πειράματα και μελέτες και μας αποκαλύπτει ότι το μυστικό της επιτυχίας μας στη ζωή δεν είναι κάποιο ουρανοκατέβατο ταλέντο ή δεν χρειάζεται εξαιρετική ευφυΐα , είναι απλά ένα χαρμάνι πάθους και επιμονής που συχνά αποκαλούμε "κότσια". Τελικά η επιμονή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μας, για να μην σας πω ότι την καθορίζει.

Το εγωιστικό γονίδιο

Πηγή φωτογραφίας: public.gr


Ένα υπέροχο βιβλίο που πρέπει να το διαβάσουν όλοι και μη φοβάστε δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές γνώσεις. Η επιστήμη της Βιολογίας ασχολείται με το φαινόμενο της  ζωής, αυτό το τόσο περίπλοκο φαινόμενο με τα πολλά ανεξιχνίαστα μυστικά που προσπαθούμε, εμείς τα προϊόντα της ζωής να τα εξιχνιάσουμε και να κατανοήσουμε από τι είμαστε φτιαγμένοι και πως λειτουργούμε. Αυτές οι ανησυχίες βέβαια είναι τόσο παλιές όσο και ο άνθρωπος. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε εκλαϊκευμένη μορφή οι σύγχρονες απόψεις για τη φυσική επιλογή, τη συμπεριφορά, τον αλτρουισμό ή τον εγωισμό του ατόμου. Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε τη μαγεία της ζωής!

Φτιάξτε μια κούπα με ζεστή σοκολάτα, ένα τσάι ή ότι σας αρέσει και χαλαρώστε διαβάζοντας ένα βιβλίο!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου