Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές


Η περίοδος των γιορτών χαρακτηρίζεται από διατροφικές ατασθαλίες αλλά και η καραντίνα συμβάλλει σε αυτό (καταναλώνουμε συναισθηματικά φαγητό χωρίς λόγο). Τρώμε λίγο παραπάνω, καταναλώνουμε περισσότερα γλυκά , θα πιούμε ένα ποτήρι κρασί παραπάνω και έτσι ξαφνικά η ζυγαριά παίρνει την ανιούσα.

Μετά από όλα αυτά είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε αποτοξίνωση και να απομακρύνουμε τις περιττές τοξίνες από το σώμα μας και ο μεταβολισμός μας να επανέλθει. Μην ξεχνιόμαστε η καραντίνα θα τελειώσει και εμείς θα θέλουμε να βγούμε στην παραλία.
Με τα παρακάτω βήματα μπορούμε να αποτοξινώσουμε τον οργανισμό μας χωρίς να κάνουμε υπερβολές και χωρίς να τον βλάψουμε.

1.Τρώμε άφθονα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και δρουν κατά της γήρανσης και της φλεγμονής.

2.Κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο και πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Επίσης μπορούμε να πίνουμε πράσινο τσάι που είναι αντιοξειδωτικό. Τα νεφρά απομακρύνουν τις τοξίνες μέσω της διούρησης.


3. Κοιμόμαστε επαρκώς. Ο ύπνος βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

4. Αποφεύγουμε τα γλυκά και τη ζάχαρη προτιμούμε το μέλι (για εμένα αυτό είναι το πιο δύσκολο γιατί μπορώ να ζήσω χωρίς φαγητό αλλά όχι χωρίς γλυκό).

5. Προτιμούμε το σπιτικό φαγητό και αποφεύγουμε τις τηγανητές τροφές, τις συσκευασμένες και το έτοιμο φαγητό. Βάζουμε τα λαδερά και τα όσπρια στη διατροφή μας.

6. Ασκούμαστε καθημερινά έστω και με έναν περίπατο λόγω των περιορισμών. Με την άσκηση απελευθερώνονται οι ενδορφίνες που βελτιώνουν τη διάθεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου