Πώς και πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;


Χρησιμοποιούμε καθημερινά πινέλα για να κάνουμε το μακιγιάζ μας. Απλώνουμε με αυτά το foundation, κάνουμε contouring και βάζουμε highlighter αλλά δεν τα πλένουμε καθημερινά. Το να πλένουμε τα πινέλα μας μία φορά το μήνα δεν είναι αρκετό. Σύμφωνα με τους δερματολόγους για να αποφύγουμε την συσσώρευση βακτηρίων στα πινέλα και κατά συνέπεια τα ανεπιθύμητα σπυράκια πρέπει να πλένουμε πιο συχνά τα πινέλα μας. 


Πόσο συχνά πρέπει να πλένουμε τα πινέλα του μακιγιάζ;

Οι περισσότεροι δερματολόγοι θα σας πουν να πλένετε τα πινέλα, ειδικά αυτά με τα οποία εφαρμόζετε το foundation και το κονσίλερ , μία φορά την εβδομάδα το ελάχιστο για να προλάβετε την συσσώρευση βακτηρίων. Επειδή αυτά τα πινέλα χρησιμοποιούνται για το πρόσωπο, όσο πιο καθαρά είναι τόσο το καλύτερο. Με τα πινέλα των ματιών μπορούμε να είμαστε πιο χαλαρές και να τα πλένουμε δύο φορές το μήνα.
Το συχνό καθάρισμα των πινέλων δεν μας εξασφαλίζει μόνο καθαρό δέρμα αλλά  επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους και η εφαρμογή των προϊόντων γίνεται καλύτερα. Τα πινέλα και τα σφουγγάρια έχουν πόρους, έτσι συγκρατούν τα έλαια, τα νεκρά κύτταρα και τα βακτήρια για αυτό αν δεν τα πλένουμε το δέρμα μας κινδυνεύει.

Τι πρέπει να χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των πινέλων;

Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνουμε τα πινέλα μας είναι το νερό και ένα απαλό σαπούνι (τα κανονικά σαπούνια κάνουν πιο σκληρές τις τρίχες των πινέλων, ειδικά αν είναι φυσικές) ή ένα καθαριστικό για πινέλα. Εγώ χρησιμοποιώ το καθαριστικό με το οποίο πλένω το πρόσωπο μου για τα πινέλα μου.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να πλένω τα πινέλα μου;

Για να έχετε πάντα καθαρά πινέλα ή σφουγγάρια ακολουθήστε τα εξής βήματα:
  • Βρέξτε τις τρίχες με χλιαρό νερό
  • Βάλτε καθαριστικό στην παλάμη του χεριού σας (να έχετε πλύνει πριν τα χέρια σας)
  • Κάντε απαλές κινήσεις με τις τρίχες του πινέλου στην παλάμη σας
  • Ρίξτε άφθονο νερό για να ξεπλύνετε τις τρίχες καλά
  • Απομακρύνετε την υγρασία με μια καθαρή πετσέτα (ή με χαρτομάντιλο)
  • Δώστε πάλι σχήμα στις τρίχες του πινέλου σας
  • Αφήστε το να στεγνώσει σε μια βάση και όχι πάνω σε πετσέτα γιατί έτσι θα χάσει το σχήμα του
Μην ξεχνάτε κατά τη διάρκεια του πλυσίματος οι τρίχες να κοιτάνε προς τα κάτω. Επίσης αφού τελειώσετε με αυτά τα βήματα καθαρίστε τη λαβή του πινέλου σας με απολυμαντικό ή καθαρό οινόπνευμα, έτσι θα είναι πεντακάθαρα.

Πόσο συχνά χρειάζεται να αλλάζω τα σφουγγάρια;

Κάποια σφουγγάρια είναι μιας χρήσεως οπότε τα χρησιμοποιούμε και τα πετάμε. Υπάρχουν βέβαια και τα σφουγγάρια όπως το Beauty Blender που μπορούμε να τα πλένουμε και να τα χρησιμοποιούμε με ασφάλεια για τρεις με τέσσερις μήνες. Καλό θα ήταν να τα πλένουμε μια φορά την εβδομάδα καθώς συσσωρεύονται σε αυτά κύτταρα και βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο δέρμα μας. Εγώ το συγκεκριμένο σφουγγάρι το πλένω μετά από κάθε χρήση, είναι μέρος της ρουτίνας μου.

Πότε είναι η στιγμή να αλλάξω πινέλα;

Αν και το συχνό πλύσιμο μπορεί να παρατείνει τη ζωή ενός πινέλου, καλό είναι να έχετε στο πίσω μέρος του μυαλού σας ότι θα έρθει η στιγμή που δεν θα κάνει πλέον σωστά τη δουλειά του.
Όταν λοιπόν οι τρίχες αρχίζουν να πέφτουν, να γίνονται άγριες και να χάνουν το σχήμα τους τότε είναι η στιγμή να αλλάξετε πινέλα. Αν τα πινέλα σας τσιμπάνε και σας ενοχλούν πολύ απλά ήρθε η στιγμή να τα αντικαταστήσετε.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου