Ξεκίνα την ημέρα σου θετικά!


Ο θετικός τρόπος σκέψης είναι η συνειδητή καλλιέργεια της θετικότητας στο μυαλό μας. Και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι βελτιώνει την καριέρα μας, την σωματική και ψυχική μας υγεία και τις σχέσεις μας.


Ο θετικός τρόπος σκέψης προκαλεί συναισθήματα όπως:

·         Η χαρά
·         Το ενδιαφέρον
·         Η  ικανοποίηση
·         Η  αγάπη
 

Αυτά τα τέσσερα συναισθήματα έχουν πολλαπλές επιδράσεις στη συμπεριφορά μας.
Υιοθετώντας ένα θετικό τρόπο σκέψης, αυξάνεται η αντοχή μας και μαζί της η ικανότητα να εξερευνούμε τον κόσμο, ενώ αισθανόμαστε σίγουροι και ασφαλείς. Οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα, από την άλλη πλευρά, θολώνουν την αντίληψή μας και μακροπρόθεσμα καταστρέφουν την αυτοεκτίμησή μας.Ένας πολύ καλός τρόπος για να υιοθετήσετε τον θετικό τρόπο σκέψης είναι να πάρετε έμπνευση από τις φράσεις θετικών ανθρώπων και να τις διαβάζετε ή να τις γράφετε.

 "Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε ένα εμπόδιο και μια ευκαιρία είναι η στάση σου."

"Κάνε κάτι σήμερα για το οποίο ο μελλοντικός σου εαυτός θα σε ευχαριστεί."


Η θετική στάση μπορεί να αναδιαμορφώσει την πραγματικότητά σας

Για τους περισσότερους από εμάς όσα βλέπουμε στο κόσμο αντανακλούν όσα νιώθουμε μέσα μας. Ο εγκέφαλος κυριολεκτικά δημιουργεί εμπειρίες κάθε στιγμή. Αυτό σημαίνει ότι ο προμετωπιαίος φλοιός που ρυθμίζει τις σκέψεις, μεταφέρει πληροφορίες στον μετωπιαίο λοβό, που ρυθμίζει τα συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα στη συνέχεια μεταφέρονται σε βαθύτερα τμήματα του εγκεφάλου. Αυτό σημαίνει ότι όταν σκεφτόμαστε θετικά μπορούμε να αναδιαμορφώσουμε την πραγματικότητά μας, και αυτό δεν είναι μια παρομοίωση αλλά μια φυσιολογική διαδικασία. 

 "Αν πραγματικά θέλεις να αλλάξεις την ζωή σου, θα πρέπει πρώτα να αλλάξεις το μυαλό σου."

 "Αυτός που πέφτει και σηκώνεται ξανά είναι πολύ πιο δυνατός από αυτόν που δεν έπεσε ποτέ."                                     

" Κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες ευκαιρίες μεταμφιεσμένες ως δύσκολες καταστάσεις."



Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για τη θετική σκέψη

Η ευγνωμοσύνη αποτελεί βασικό στοιχείο για πολλές φιλοσοφίες και θρησκείες. Αυτό συμβαίνει επειδή η ευγνωμοσύνη είναι ο θεμέλιος λίθος της θετικής σκέψης. Έχουμε περιορισμένη εστίαση, για αυτό όταν μπορούμε να εκτιμήσουμε όσα έχουμε, ο εγκέφαλος δεν μπορεί να δώσει ζωή και ενέργεια σε σκέψεις για όσα δεν έχουμε. Αν δούμε τα γεγονότα της ζωής ως δώρα , αυτό θα μας επιτρέψει να ωριμάσουμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, και η ευγνωμοσύνη σε δύσκολες περιόδους αποτελεί το σήμα κατατεθέν της ανθεκτικότητας.

"Γέμισε το μυαλό σου με τεράστια όνειρα έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για ασήμαντες αναζητήσεις."

"Να είσαι ευγνώμων για τα καλά και τα άσχημα στη ζωή σου. Και τα δύο σου δίδαξαν κάτι."

"Να είσαι ευγνώμων γι’ αυτό που έχεις. Θα καταλήξεις να έχεις περισσότερα. Αν επικεντρώνεσαι σε ό,τι δεν έχεις, ποτέ δεν θα έχεις αρκετά."

Να έχετε γύρω σας θετικούς ανθρώπους 

Οι μελέτες υποστηρίζουν ότι είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο. Υπάρχει μια βαθιά αλήθεια σε αυτό, σαν κοινωνικά όντα επιλέγουμε τους ανθρώπους γύρω μας ανάλογα με τις συνήθειες, τις συμπεριφορές και τις στάσεις ζωής τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν θέλετε να έχετε δύναμη και θετική στάση στη ζωή σας, πρέπει να έχετε ένα κύκλο θετικών φίλων και υγιείς σχέσεις. Αν και δεν είναι πάντα εφικτό να αποφεύγουμε τις τοξικές σχέσεις, όπως για παράδειγμα στο εργασιακό περιβάλλον, μπορούμε να βρούμε τρόπους να εκπέμπουμε θετικότητα και να την αντιλαμβάνονται οι γύρω μας.
Μην σπαταλάτε το χρόνο σας με αρνητικούς ανθρώπους. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να νιώθετε και εσείς άσχημα. 

"Πρέπει να είσαι η αλλαγή που εύχεσαι να δεις στον κόσμο."

"Πίστεψε πως μπορείς και έχεις διανύσει ήδη τη μισή διαδρομή."

"Αν δε σου αρέσει κάτι, άλλαξε το. Αν δε μπορείς να το αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι για αυτό."

Η θετική στάση ζωής είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό 

Η θετικότητα αποτελεί ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που οι άνθρωποι θέλουν στη ζωή τους. Αυτοί που έχουν θετική στάση στις δύσκολες στιγμές, αποτελούν έμπνευση για όλους. Η θετικότητα είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό της προσωπικότητας για τις προσωπικές και τις επαγγελματικές μας σχέσεις. 


Αν δεν είστε εγγενώς θετικοί άνθρωποι μπορείτε με πολλούς τρόπους να ενισχύσετε το θετικό τρόπο σκέψης. Γράψτε τις σκέψεις σας σε ένα ημερολόγιο, διαλογιστείτε, κάντε θετικές δηλώσεις ώστε ο εγκέφαλος σας να επαναπρογραμματιστεί και να βλέπει τη θετική πλευρά σε κάθε εμπειρία. 

"Δείχνεις τον καλύτερο σου εαυτό όταν φοράς το χαμόγελο σου. Δεν υπάρχει ομορφιά σαν αυτή που βγαίνει από μέσα σου."

"Η ζωή ΔΕΝ χρειάζεται να είναι τέλεια για να είναι υπέροχη."


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου