Φθινόπωρο: Η κατάλληλη εποχή για να δημιουργήσετε cozy γωνιές στο σπίτι σας

 

Το φθινόπωρο είναι και επίσημα εδώ! Και δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή για να ανανεώσετε το σπίτι σας και να δημιουργήσετε cozy γωνιές για να χουχουλιάζετε τα κρύα βράδια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από μια κούπα ζεστή σοκολάτα μπροστά στο τζάκι σε μια γωνίτσα που θα είναι η "φωλίτσα" σας και θα την έχετε φτιάξει για να χαλαρώνετε.


Σύμφωνα με τους Δανούς και τη φιλοσοφία του hygge μπορούμε με μικρές αλλαγές στο σπίτι ή με συγκεκριμένες συνήθειες να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα θαλπωρής και ζεστασιάς. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να χαλαρώνουμε και να απολαμβάνουμε το σπίτι μας.

Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας προσωπικό καταφύγιο.

Όμορφα κεριά
Το φυσικό φως των κεριών μας ηρεμεί και μας χαλαρώνει. Επιλέξτε κεριά με αρώματα φυσικά και ξυλώδη για να υπάρχει αρμονία στο χώρο. Όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο.


Άνετη πολυθρόνα
Επιλέξτε μια άνετη πολυθρόνα και διακοσμήστε την με μια όμορφη κουβέρτα, την καλύτερη συντροφιά για τα κρύα βράδια.



Μαξιλάρες δαπέδου
Οι μαξιλάρες δαπέδου δημιουργούν την αίσθηση της άνεσης και αμέσως σας βάζουν σε mood χαλάρωσης. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε μπροστά στο τζάκι ή μπροστά από την μπαλκονόπορτα.


Χαλιά
Τα χαλιά πέρα από την πρακτικότητά τους να ζεσταίνουν το σπίτι αποτελούν και ένα σημαντικό κομμάτι της φθινοπωρινής διακόσμησης. Επιλέξτε χαλιά πιο fluffy, σε απαλά και ζεστά χρώματα.

Ριχτάρια και μαξιλάρια
Τα ριχτάρια και τα μαξιλάρια για το καθιστικό σου αποτελούν τον πιο απλό τρόπο για να ανανεώσεις το σπίτι σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο cozy από τα γούνινα ριχτάρια ή τις κουβέρτες που μπορείς να τα τοποθετήσεις στην άκρη του καναπέ και έτσι απλά να δώσεις στυλ σε ολόκληρο το καθιστικό.


Κάδρα
Δημιούργησε μια σύνθεση στον τοίχο σου από μικρά και μεγάλα κάδρα , που θα έχουν την ίδια αισθητική. Μπορείς να βάλεις φωτογραφίες, κάδρα με μηνύματα που σου αρέσουν και πίνακες ζωγραφικής. Έτσι το σπίτι γίνεται πιο ζεστό.


Βιβλία
Μπορεί να μην έχεις βιβλιοθήκη στο σπίτι σου αλλά μπορείς να βρεις στην αγορά πολλά ράφια και να φτιάξεις μια βιβλιοθήκη όπως ακριβώς την θες. Επίσης μπορείς να έχεις στο coffee table κάποια αγαπημένα σου βιβλία. O χώρος αποκτά τελείως διαφορετική αισθητική με την παρουσία των βιβλίων και αυτό δημιουργεί οικειότητα. Αν αγαπάς τα βιβλία όπως εγώ, είναι η στιγμή να τους δώσεις τη σημασία που αξίζουν και να αποτελέσουν κύριο διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι.


Αν έχετε τζάκι στο σπίτι σας τότε αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και φτιάξτε μια παραμυθένια γωνία, γιατί το τζάκι από μόνο του είναι η πιο cozy γωνιά σε ένα σπίτι.


Δεν χρειάζεται λοιπόν να ξοδέψετε μια περιουσία για να φτιάξετε μια cozy γωνιά στο σπίτι σας, αρκεί να βρείτε το στυλ που σας αρέσει.

Καλό μας φθινόπωρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου