Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα!

 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το όνειρο της ζωή σας; Φυσικά το να κυνηγάς τα όνειρά σου και να επιτυγχάνεις τα όνειρά σου είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι είναι το ίδιο. Το να κυνηγάς τα όνειρά σου μοιάζει μαγική διαδικασία . Όλα είναι συναρπαστικά, νέα, ενδιαφέροντα και όλος ο κόσμος ανοίγεται μπροστά σου. Όμως η επίτευξη των ονείρων είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. Απαιτεί σκληρή δουλειά και θάρρος. Πολλές φορές χρειάζονται χρόνια για να επιτύχει κάποιος τα όνειρά του.



Η κοινωνία μας και η κουλτούρα μας θέλει να μας κάνει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα σε μία νύχτα. Και έτσι απλά να αποκτήσουμε πολλά χρήματα ή να ζούμε τη ζωή που ονειρευόμαστε.
Η πραγματικότητα όμως για πολλούς ανθρώπους είναι σκληρή και έτσι τα παρατάνε πολύ εύκολα. Ή δεν ξέρουν τι θέλουν πραγματικά στη ζωή τους. Η έντονη επιθυμία για άμεση επίτευξη των ονείρων μας, οδηγεί πολλούς ανθρώπους στο να τα εγκαταλείψουν.

Ποιο είναι το όνειρό σου;

Αυτό είναι πραγματικά το πιο δύσκολο βήμα αν δεν έχετε διαλευκάνει μέσα σας τι θέλετε πραγματικά. Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιος είναι ο σκοπός της ζωής σας; Τι σας κάνει χαρούμενους; Σε όλα αυτά δεν θα απαντήσετε αμέσως για αυτό μην πανικοβάλλεστε. Αρχίστε να συλλέγετε ιδέες με όσα σας αρέσουν και σας ενθουσιάζουν και δείτε τις δυνατότητες που έχετε. Καταγράψτε όσα σκέφτεστε. Κλείστε τα μάτια σας και δείτε τις εικόνες που σας έρχονται στο μυαλό.

Πίστεψε στο όνειρό σου

Πολλοί έχουν όνειρα αλλά όταν ξεκινούν να κάνουν πράγματα αρχίζουν να βάζουν εμπόδια στον εαυτό τους. Μην το κάνετε αυτό!
Αν θέλετε να επιτύχετε τα όνειρά σας πρέπει να δεσμευτείτε σε αυτά. Πρέπει να προσπαθείτε για αυτά κάθε μέρα.
Η απόφαση και η πίστη οδηγούν στη δέσμευση. Αποφασίστε ότι θέλετε να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Πιστέψτε ότι θα συμβούν και θα συμβούν. Αυτό είναι το μυστικό για να μετατρέψετε τα όνειρά σας σε πραγματικότητα. Αν δεν πιστέψετε και δεν δεσμευτείτε σε αυτά ποτέ δεν θα συμβούν.
 
Απελευθερώσου από τον φόβο

Αυτό δεν είναι κάτι που θα συμβεί αυτόματα και θα εμφανιστεί μονάχα μία φορά. Ο φόβος είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίζετε ξανά και ξανά κάθε φορά που νιώθετε ότι κολλάτε ή δεν προχωράτε. Μην τον αφήνετε να σας κυριεύει και να σας κρατάει δέσμιους. Όλα τα όμορφα πράγματα συμβαίνουν όταν βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας.

Ανέλαβε δράση

Δείτε όλα όσα χρειάζεται να κάνετε για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας. Και αρχίστε να τα κάνετε. Κάθε μέρα! Αναλάβετε δράση και κάντε ένα βήμα κάθε μέρα. Κάθε μικρή απόφαση , κάθε τι που κάνετε είναι σημαντικό.

Αγάπησε τον εαυτό σου

Σίγουρα είναι πολύ εύκολο να βγείτε από το πρόγραμμά σας με τους γρήγορους ρυθμούς της ζωής. Όταν νιώθετε πίεση κάντε ένα διάλλειμα, χαλαρώστε και ακούστε. Δώστε στον εαυτό σας το χρόνο και το χώρο που χρειάζεται, αφουγκραστείτε τα συναισθήματά σας και οργανώστε τις σκέψεις σας ώστε να είστε σε επαφή με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας!

Μάθε από τα λάθη σου

Δείτε τα λάθη σας σαν μαθήματα, και όχι σαν δικαιολογία για να τα παρατήσετε. Μην πανικοβάλλεστε στην πρώτη δυσκολία. Χρειάζεται χρόνος για να δείτε τα λάθη σας από αυτή την οπτική, αλλά σκεφτείτε ότι δεν αποτελούν αντανάκλαση του χαρακτήρα σας. Είναι κάποια στοιχεία που θα σας δείξουν το δόμο να συνεχίσετε και θα σας κάνουν αποτελεσματικότερους. Χρησιμοποιήστε τα λάθη σας σοφά!

Άφησε πίσω σου τις κακές συνήθειες

Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείτε την ζωή σας, την τύχη σας , τα λάθη σας. Σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο για να βλέπουμε τηλεόραση, να τρώμε ανθυγιεινά φαγητά. Και μετά σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο για να αλλάξουμε αυτές τις συνήθειες. Αν όμως σπαταλάς όλο σου το χρόνο στις παλιές σου συνήθειες πώς θα βρεις ενέργεια για τα όνειρά σου;

Η μεγαλύτερη πράξη ευγένειας και σεβασμού προς τον εαυτό σου είναι να δημιουργήσεις τη ζωή που θες! Κάνε όνειρα, ανέλαβε δράση, άφησε πίσω σου τις κακές συνήθειες, μην αφήνεις το φόβο να σε κυριεύει και ξεκίνα το δικό σου ταξίδι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου