Stay motivated: Πως να θέσετε και να επιτύχετε τους στόχους σας!

 

Το να θέτεις στόχους και να δουλεύεις για την επίτευξη τους είναι κάτι πολύ περισσότερο από το να τους γράφεις απλά σε ένα σημειωματάριο. Πρώτα από όλα είναι ανάγκη να σχεδιάσεις τα βήματα που θα σε βοηθήσουν να φτάσεις στο στόχο σου. Από τη στιγμή που θα έχεις πλάνο, η δέσμευση και η αφοσίωση είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Φυσικά και οι στόχοι δεν αφορούν μόνο την καριέρα αλλά και την προσωπική μας ζωή, την ευεξία μας και πολλές ακόμη πτυχές της ζωής μας.


Ποια είναι τα βήματα που θα σας φέρουν πιο κοντά στο στόχο σας;

1. Θέστε στόχους και πιστέψτε σε αυτούς

Όταν θέτετε ένα στόχο προσπαθήστε να αντισταθείτε στον πειρασμό των αρνητικών σκέψεων.  Αν ξεκινάτε με αρνητισμό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί, γιατί πολύ απλά ήδη θα τον έχετε ακυρώσει στο μυαλό σας.

2. Συγκεντρωθείτε στη διαδικασία όχι στο αποτέλεσμα

Αυτό είναι ένα δύσκολο βήμα όταν θέτουμε νέους στόχους. Ο κάθε στόχος κρύβει μέσα του προσδοκίες. Όμως αυτό που αξίζει πραγματικά είναι τα βήματα που κάνετε για να φτάσετε στον στόχο σας. Κάθε βήμα, μικρό ή μεγάλο είναι σημαντικό.

3. Κάντε χώρο για νέες συνήθειες

Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να αναγνωρίσετε όσα έχετε καταφέρει μέχρι στιγμής , να συγχωρείτε τον εαυτό σας , να αφήνετε πίσω σας ότι συνέβη και να προχωράτε. Μόνο έτσι θα βρει χώρο να φωλιάσει το καινούργιο.

4. Οραματιστείτε όσα θέλετε

Κάντε εικόνα ότι ακριβώς θέλετε και ονειρεύεστε. Με αυτό τον τρόπο εκπαιδεύετε τον εγκέφαλό σας να δεσμεύετε στους στόχους σας.

5. Φτιάξτε ένα συγκεκριμένο πλάνο

Καταγράψτε το στόχο σας και τα βήματα που χρειάζεται να κάνετε για να τον φτάσετε. Στη συνέχεια σπάστε αυτό το στόχο σε μικρότερα κομμάτια και πάντα να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες. Κάθε εβδομάδα κάντε ένα βήμα που θα σας φέρνει όλο και πιο κοντά στο στόχο σας. Μπορείτε να αξιολογείτε την πρόοδο σας κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα και να αναπροσαρμόζετε τις κινήσεις σας ανάλογα με τα αποτελέσματα.

6. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας

Όταν επιτυγχάνετε κάποιο μικρό στόχο επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Έτσι παίρνετε ενέργεια για να συνεχίσετε και παραμένετε δεσμευμένοι στο στόχο σας.

Μείνετε προσηλωμένοι και μην απογοητεύεστε με την πρώτη δυσκολία, γιατί σίγουρα θα συναντήσετε πολλές! Αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν στο στόχο τους είναι τελικά αυτοί που το θέλουν περισσότερο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου