Είναι το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας;

 

Το πρωινό είναι το γεύμα που κινητοποιεί τον οργανισμό μας και μας βοηθά να κάψουμε θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας. Επίσης μας δίνει ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας και βοηθά στη συγκέντρωση στο σχολείο ή στη δουλειά.



Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν πρωινό έχουν καλή υγεία, καλή μνήμη και συγκέντρωση, χαμηλά επίπεδα LDL (κακής) χοληστερόλης, και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη, νοσήματα του καρδιαγγειακού και παχυσαρκία.

Η παράλειψη του πρωινού μπορεί να αποσυντονίσει τον μεταβολισμό μας. Όταν ξυπνάμε, η γλυκόζη του αίματος που είναι αναγκαία για τους μύες και τη λειτουργία του εγκεφάλου είναι συνήθως σε χαμηλά επίπεδα. Το πρωινό βοηθά στην αναπλήρωσή της.

Αν το σώμα σας δεν έχει την ενέργεια που χρειάζεται από το φαγητό, μπορεί να νιώθετε ότι δεν έχετε ενέργεια και είναι πιο πιθανό να φάτε περισσότερο αργότερα μέσα στην ημέρα.

Με το πρωινό παρέχετε στο σώμα σας όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά μέσω των υγιεινών διατροφικών επιλογών όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα δημητριακά και τα φρούτα. Αν δεν τρώτε πρωινό, είναι πολύ πιθανό να μην δίνετε στο σώμα σας τα θρεπτικά στοιχεία που έχει ανάγκη.

Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό επειδή βιάζονται να φύγουν για τη δουλειά τους. Αυτό όμως είναι λάθος. Χρειάζεστε τροφή στον οργανισμό σας πριν το μεσημεριανό. Αν δεν φάτε τίποτα, ίσως να πεινάσετε αργότερα και να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές.

Το πρωινό είναι μια υγιεινή συνήθεια. Μπορείτε να αφιερώσετε 10 λεπτά στον εαυτό σας και να φάτε ένα θρεπτικό πρωινό με φρούτα, βρώμη, τυρί χαμηλών λιπαρών, βρασμένα αυγά. Το πρωινό μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην υγεία, στη διάθεση και στην ενέργεια σας.

Μπορείτε να κάνετε υγιεινές επιλογές για το πρωινό σας. Οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες και οι τροφές ολικής άλεσης σας δίνουν ενέργεια και ευεξία όλη την ημέρα.
  • Η πρωτεΐνη το πρωί ξυπνά το μεταβολισμό σας και σας κάνει να νιώθετε πληρότητα για περισσότερο χρονικό διάστημα και έτσι αποφεύγετε τους πρωινούς πειρασμούς και τις λιγούρες.
  • Οι φυτικές ίνες από τα φρούτα, τα λαχανικά και τις τροφές ολικής άλεσης είναι σημαντικές για την πέψη. Οι άνδρες πρέπει να καταναλώνουν 38gr την ημέρα και οι γυναίκες 25gr διαλυτών και αδιάλυτων φυτικών ινών.
  • Οι τροφές ολικής άλεσης είναι μια εξαιρετική επιλογή για το πρωινό. Οι τροφές ολικής άλεσης είναι πλούσιες σε βιταμίνες Β όπως η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη και η νιασίνη, που δίνουν ενέργεια.
 
Καλό είναι να βάλετε το πρωινό στη ρουτίνα σας για τους εξής λόγους:
1. Ξυπνάτε το μεταβολισμό σας και κρατάτε τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα σταθερά όλη την ημέρα.
2. Το πρωινό σας δίνει ενέργεια και σας κρατά ενεργούς και παραγωγικούς μέχρι το μεσημεριανό.
3. Ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό μειώνει τον κίνδυνο για λιγούρες στη διάρκεια της ημέρας.
4. Η κατανάλωση πρωινού έχει συνδεθεί με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων του καρδιαγγειακού.
5. Το πρωινό είναι αναγκαίο όχι μόνο για το σώμα αλλά και για τον εγκέφαλο. Βοηθά να είστε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου