Τα βασικά βήματα για ένα καθημερινό μακιγιάζ

 

Όπως όλες γνωρίζουμε το πρώτο και σημαντικότερο βήμα πριν από κάθε μακιγιάζ είναι η σωστή προετοιμασία και η ενυδάτωση του προσώπου. Φυσικά, χρειάζονται και τα απαραίτητα προϊόντα μακιγιάζ. 



Ας δούμε όμως αναλυτικά όλα τα βήματα:

Προετοιμασία

Αν και όλες μας πλέον γνωρίζουμε τα βασικά βήματα για το μακιγιάζ, πολλές παραλείπουμε τη σωστή περιποίηση του προσώπου. Για να έχει όμως διάρκεια το μακιγιάζ είναι αναγκαίο να κάνουμε τα εξής:
1. Καθαρισμό της επιδερμίδας
2. Ενυδάτωση
3. Κρέμα ματιών
4. Αντηλιακό (δεν το παραλείπουμε ούτε το χειμώνα, ο ήλιος είναι η κύρια αιτία φωτογήρανσης)
5. Primer
 
Βάση

Είτε επιλέγουμε foundation είτε κάποια bb ή cc κρέμα έχει μεγάλη σημασία η σωστή εφαρμογή. Αν και τα πινέλα είναι η πιο ασφαλής επιλογή, τα σφουγγαράκια, όπως αυτό της Real Techniques , δίνουν φυσικό αποτέλεσμα και εννοείται πως η εφαρμογή είναι πολύ πιο εύκολη. Επιπλέον, επειδή έχει κατάλληλο σχήμα και γωνίες είναι κατάλληλο και για την εφαρμογή του κονσίλερ.



Φωτοσκίαση

Σε αυτό το στάδιο τονίζουμε τα ζυγωματικά μας και τα φυσικά μας χαρακτηριστικά με το γνωστό σε όλες μας contouring. Φυσικά, με ένα απλό bronzer μπορούμε απλά να τονίσουμε τις γωνίες του προσώπου χωρίς να χρειαστεί να υπερβάλλουμε με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Μετά εφαρμόζουμε το ρουζ και το highlighter για να δώσουμε λάμψη σε κάποια σημεία του προσώπου.

Μάτια

Στο μακιγιάζ των ματιών παίζουν κύριο ρόλο τα πινέλα που επιλέγουμε. Χωρίς τα σωστά πινέλα, είναι δύσκολο να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Καλό είναι να επενδύουμε σε ποιοτικά πινέλα όπως αυτά της Real Techniques. Εκτός από την εφαρμογή των σκιών σε αυτό το στάδιο βάζουμε μάσκαρα και βλεφαρίδες, τις αγαπημένες σε όλες μας Ardell,  αν θέλουμε ένα πιο έντονο αποτέλεσμα στο βλέμμα.




Χείλη

Συνήθως όταν κάνουμε έντονα μάτια επιλέγουμε πιο nude αποχρώσεις στα χείλη, ενώ αν τα μάτια είναι φυσικά επιλέγουμε πιο έντονες αποχρώσεις κραγιόν. Φυσικά, αυτό δεν είναι πάντα ο κανόνας, και μπορούμε να φορέσουμε ότι κραγιόν θέλουμε ανάλογα με τη διάθεσή μας. Αν θέλουμε να τονίσουμε τα χείλη μας, δεν ξεχνάμε ποτέ το περίγραμμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου