Non-touring: μήπως είναι η στιγμή να πεις αντίο στο contouring;

 

Μετά το contouring και το strobing, πλέον επικρατεί η φιλοσοφία και η τεχνική του non-touring. Η λογική του είναι ότι κανείς δεν πρέπει να καταλαβαίνει ότι φοράμε μακιγιάζ, πρέπει να είναι απλό και ανεπιτήδευτο.



Όπως οι περισσότερες τεχνικές μακιγιάζ, είναι στην πραγματικότητα μια κλασική μέθοδος παρόμοια με το highlighting, με το οποίο φωτίζουμε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου και δημιουργούμε λάμψεις. Βέβαια, το non-touring δεν απαιτεί μεγάλες ποσότητες highlighter.

Για να πετύχουμε το non-touring στο σπίτι χρειαζόμαστε προϊόντα με ανάλαφρες υφές και για αυτό προτιμάμε τις BB κρέμες ή τις ενυδατικές κρέμες με χρώμα. Με αυτό τον τρόπο κάνουμε το δέρμα μας να γυαλίζει χωρίς να είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε bronzer.

To non-touring είναι μια εκδοχή του no-makeup trend, και ειδικά για όσες γυναίκες προτιμούν ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ τους.

Για να έχουμε μια βάση λαμπερή, καλό είναι πριν το μακιγιάζ να έχουμε ενυδατώσει καλά το δέρμα μας. Στη συνέχεια μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα primer λάμψης ώστε να μειώσουμε τους πόρους και να φαίνεται το δέρμα ομοιόμορφο.

Στη συνέχεια εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας μια BB κρέμα ή ένα πολύ ελαφρύ foundation. Ο στόχος του non-touring είναι να έχουμε ελαφριά κάλυψη που θα επιτρέψει στο φυσικό μας δέρμα να λάμπει. Για αυτό δεν έχουν καμία θέση τα foundation με υψηλή κάλυψη. Αν έχετε κάποιο σημάδι ή κάποιο σπυράκι που θέλετε να καλύψετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τοπικά το concealer σας.

Για να ολοκληρώσουμε το non-touring μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε το σωστό highlighter για τον τόνο της επιδερμίδας μας. Αν έχετε κίτρινο τόνο επιδερμίδας ένα highlighter με χρυσό υποτόνο θα σας ταιριάζει καλύτερα, ώστε να έχετε μια ζεστή λάμψη στο πρόσωπο. Όσες γυναίκες έχουν ροζ υποτόνο στην επιδερμίδα τους μπορούν να επιλέξουν highlighter είτε με χρυσό ή ασημί υποτόνο.

Εφαρμόζουμε το highlighter κάνοντας ένα ημικύκλιο στα μήλα ώστε το αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατό πιο φυσικό. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε highlighter στο κέντρο της μύτης και στην καμπύλη που κάνει το άνω χείλος.

Σκοπός του non-touring είναι να αναδείξουμε όσο καλύτερα μπορούμε τα φυσικά μας χαρακτηριστικά χωρίς να υπερβάλλουμε. Αν αγαπάτε το φυσικό μακιγιάζ τότε σίγουρα θα λατρέψετε το nontouring.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου