Τελικά, έχουν αποτέλεσμα οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας;

 

Και ενώ είμαστε ένα βήμα πριν ξεκινήσουμε τις βουτιές μας στις παραλίες και τις εξορμήσεις στα νησιά, η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση απασχολεί την πλειοψηφία των γυναικών. Οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να εξαφανίσουν την κυτταρίτιδα όμως κατά πόσο αυτό είναι εφικτό;



Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κυτταρίτιδα είναι το λίπος που αποθηκεύεται και πιέζει το συνδετικό ιστό κάτω από το δέρμα. Συχνά εμφανίζεται στους μηρούς, στο στομάχι και στους γλουτούς. Η κυτταρίτιδα δίνει μια ανομοιόμορφη στο δέρμα, που συχνά αναφέρεται ως όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Οι ακριβείς αιτίες της κυτταρίτιδας παραμένουν άγνωστες, ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή, όπως:
  • η ηλικία
  • το ποσοστό λίπους στο σώμα
  • το πάχος του δέρματος
  • τα γονίδια
  • η διατροφή
  • η εγκυμοσύνη
 
Η κυτταρίτιδα είναι κάτι απίστευτα συνηθισμένο. Περίπου το 80-90% των γυναικών μετά την εφηβεία εμφανίζει σε ένα βαθμό κυτταρίτιδα.

Είναι αποτελεσματικά τα προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας;

Τα προϊόντα και οι κρέμες κατά της κυτταρίτιδας εφαρμόζονται τοπικά στις περιοχές που εμφανίζουμε κυτταρίτιδα.
Όλα αυτά τα προϊόντα περιέχουν συστατικά που κάνουν λιγότερο ορατή την κυτταρίτιδα όπως:
  • οι μεθυλοξανθίνες όπως η καφεΐνη
  • η ρετινόλη, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α
  • η α-τοκοφερόλη ή η βιταμίνη Ε
  • το ασκορβικό οξύ ή η βιταμίνη C
  • η αμινοφυλλίνη
  • τα βοτανικά εκχυλίσματα από gingo biloba, ανανά, κινόα, yuzu και centella asiatica
Ωστόσο, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως όλα αυτά τα συστατικά βελτιώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, δεν την εξαφανίζουν.
 
Με άλλα λόγια, μια κρέμα, ακόμη και αν την εφαρμόζουμε καθημερινά, δεν θα αλλάξει τα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα. Βέβαια, για να δει κάποιος αποτελέσματα πρέπει να εφαρμόζει τα προϊόντα κάθε μέρα ώστε να διατηρεί τα επίπεδα των δραστικών συστατικών υψηλά. Για να δείτε πραγματικά αποτελέσματα στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας, πρέπει να κάνετε εφαρμογή των προϊόντων τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα για 3 μήνες.
 
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι κρέμες δεν αποτελούν μια μαγική λύση που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα και χρειάζεται συστηματική χρήση ώστε να δείτε κάποιο ορατό αποτέλεσμα. Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές αλλά παρακάτω θα δούμε τις πιο αποτελεσματικές φόρμουλες.

Sol de Janeiro Brazilian Bum Bum Cream



Αυτή η κρέμα που είναι εμπνευσμένη από το σμιλεμένο σώμα των Βραζιλιάνων περιέχει συστατικά όπως το γκουαρανά και η καφεΐνη (τέσσερις φορές περισσότερη από την ποσότητα της καφεΐνης σε έναν καφέ). Είναι πλούσια σε έλαιο καρύδας, αντιοξειδωτικά όπως το ακάι και φανταστικό άρωμα καραμέλας και φιστικιού.

Nivea Skin Firming & Toning Body Gel-Cream



Μια παλιά,  αλλά αγαπημένη κρέμα,  που παραμένει στις πιο αποτελεσματικές για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Περιέχει συνένζυμο Q10 και L-καρνιτίνη που συμβάλλουν στη σύσφιξη του δέρματος.

Caudalie Vinosculpt Lift & Firm Body Cream



Μια κρέμα πλούσια σε πολυφαινόλες που τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα στους γλουτούς, στους μηρούς στο στομάχι. Ταυτόχρονα προσφέρει βαθιά ενυδάτωση καθώς περιέχει βούτυρο καριτέ.

Clarins Body Fit Anti-Cellulite



Μια κρέμα που στοχεύει στην κυτταρίτιδα, επιβραδύνει την εναπόθεση λίπους κάτω από το δέρμα, θρέφει και ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα. Περιέχει εκχυλίσματα ηλίανθου, κάστανου και σελοζίας.

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου