Magic Pelion!

Καλησπέρα σας αγαπημένοι μου φίλοι! Έχω αρκετές μέρες να σας γράψω αλλά θα σας ανταμείψω με το σημερινό μου post. Αυτές τις μέρες λοιπόν επισκέφτηκα την ιδιαίτερη πατρίδα μου , το Πήλιο.  
Και είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι από εσάς μόνο στο άκουσμα της λέξης Πήλιο ενθουσιάζεστε! 
Δεν είναι τυχαία το βουνό των θεών και των Κενταύρων , οι οποίοι φαίνεται είχαν πολύ ωραίο γούστο και ήξεραν να επιλέγουν. Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας λίγη από την ομορφιά αυτού του φανταστικού προορισμού.  Επισκεπτόμενοι τον συγκεκριμένο τόπο θα συναντήσετε άγρια ομορφιά (με το βουνό να πέφτει μέσα στη θάλασσα), κρυστάλλινες παραλίες, δάση, αμέτρητες φυσικές πηγές, ποτάμια, μονοπάτια για περιπάτους, φιλόξενους ανθρώπους και υπέροχο φαγητό. Πανέμορφα παραδοσιακά χωριά εμφανίζονται σε κάθε σημείο του βουνού και σε καλούν να τα εξερευνήσεις. Διαδρομές που κόβουν την ανάσα με την ομορφιά τους και καταλήγουν πάντα σε έναν επίγειο παράδεισο. Για τους λάτρεις του σκι το Χιονοδρομικό Κέντρο στα Χάνια είναι το hot spot του χειμώνα ενώ το καλοκαίρι όλες οι παραλίες αποτελούν σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της θάλασσας. Βέβαια εγώ θα σας συνιστούσα αν θέλετε να επισκεφτείτε το Πήλιο να μην σκεφτείτε καθόλου την εποχή, όποια στιγμή και αν επιλέξετε το βουνό θα σας ανταμείψει! Ο χειμώνας είναι άγριος, η άνοιξη μαγευτική, το καλοκαίρι σαν δροσερό αεράκι και το φθινόπωρο μυστηριώδες! Να είστε ανοιχτοί σε αυτά που έχει να σας προσφέρει ο τόπος κάθε εποχή. Και επειδή τα χωριά είναι πολλά και αξίζει να τα δείτε όλα, απολαύστε μερικά σημεία από την δική μου περιπλάνηση στις παρακάτω φωτογραφίες!








 Δεν είναι υπέροχα όλα αυτά τα τοπία; Πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σε μια τέτοια χώρα! 
 Και κλείνω με μια φωτογραφία με το πιο super blue moon (από το δικό μου υπέροχο χωριουδάκι, την Συκή), δεν είναι φανταστικό;


Και πιστέψτε με αν πάτε μια φορά, θα ξαναπάτε και δεύτερη! Μέχρι το επόμενο post σας φιλώ!  

Location: Πήλιο 
Photos: Chris Pappos

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου