Κάνουμε τέλειο μανικιούρ μόνες στο σπίτι


Στις ημέρες της καραντίνας είναι αδύνατο να επισκεφτούμε τα αγαπημένα μας nail salon για να φτιάξουμε τα νύχια μας και να είναι περιποιημένα για το Πάσχα. Όμως μπορούμε μόνες μας στο σπίτι να τα φροντίσουμε όσο μπορούμε για να ανέβει  λίγο η διάθεση μας και να καταλάβουμε ότι έχουμε γιορτές. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι επαγγελματικό αλλά σίγουρα θα είναι καλό.


Με τα σωστά εργαλεία , τα κατάλληλα βερνίκια νυχιών και απλές κινήσεις μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Τι θα χρειαστούμε λοιπόν;

Για να φροντίσουμε σωστά τα νύχια μας χρειαζόμαστε μια λίμα νυχιών (για να δώσουμε σχήμα στα νύχια μας), ένα buffer (για να λειάνουμε την επιφάνεια των νυχιών), λάδι για τις παρανυχίδες (που μαλακώνει τα πετσάκια), base coat, βερνίκι νυχιών και top coat.

1. Πρώτα από όλα λιμάρουμε τα νύχια μας και τους δίνουμε το επιθυμητό σχήμα.

2. Στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το buffer για να λειάνουμε τα νύχια ώστε να έχουν λεία επιφάνεια ώστε να τα βάψουμε σωστά. Αν παραλείψετε αυτό το βήμα να έχετε στο μυαλό σας ότι το βερνίκι μπορεί να μην απλωθεί σωστά.

3. Βάζουμε λαδάκι στα νύχια. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ στα πετσάκια ώστε να μπορέσουμε να τα σπρώξουμε προς τα πίσω. Αποφεύγουμε να κόψουμε τα πετσάκια γιατί αν δεν το κάνουμε σωστά μπορεί να τραυματιστούμε και να μολύνουμε τα νύχια μας. Κρατάμε τα πετσάκια μας ενυδατωμένα με λαδάκια ώστε τα νύχια μας να είναι υγιή.

4. Πλένουμε τα χέρια μας. Αφού έχουμε χρησιμοποιήσει λαδάκι για τα πετσάκια στη συνέχεια πλένουμε καλά τα χέρια ώστε να απομακρύνουμε το λαδάκι. Διαφορετικά το βερνίκι δεν θα απλωθεί σωστά.

5. Απλώνουμε τη βάση μας. Ξεκινάμε με μία λεπτή στρώση. Με αυτό τον τρόπο η εφαρμογή του βερνικιού θα είναι πιο εύκολη. Αφήνουμε τη βάση να στεγνώσει για ένα λεπτό πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα

6. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να εφαρμόσουμε σωστά το βερνίκι. Συνήθως απλώνουμε δύο στρώσεις χρώματος, και περιμένουμε ένα λεπτό ανάμεσα στις στρώσεις ώστε να μην δημιουργηθούν φυσαλίδες

7. Εφαρμόζουμε το top coat. Αφού έχει στεγνώσει το βερνίκι είναι η στιγμή να εφαρμόσουμε το top coat ώστε να σφραγίσουμε το χρώμα, να είναι λαμπερό το χρώμα και να μην σπάει. Είναι σημαντικό να επενδύσουμε σε ένα ποιοτικό top coat ώστε να έχει διάρκεια το manicure μας. Μπορείτε κάθε δύο με τρεις ημέρες να ανανεώνετε το top coat ώστε να μην σπάσει το βερνίκι. Το κλειδί είναι να είναι τα χέρια μας ενυδατωμένα ώστε το μανικιούρ να παραμείνει φρέσκο και τα νύχια μας υγιή.

Μπορούμε λοιπόν στο σπίτι να κάνουμε μανικιούρ μόνες μας ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα. Το μυστικό είναι τα νύχια μας να είναι καθαρά και υγιή.

Και αν αναρωτιέστε ποια είναι τα hot χρώματα για το καλοκαίρι για πάρτε μια ιδέα.


Essie Nail Polish in Teacup Half Full

Πηγή φωτογραφίας: essie.com


OPI Nail Lacquer in Strawberry Margarita

Πηγή φωτογραφίας: opi.com


Chanel Le Vernis Longwear Nail Colour in Giallo Napoli

Πηγή φωτογραφίας: chanel.com


OPI Infinite Shine Long-Wear Nail Polish in Do You Sea What I Sea

Πηγή φωτογραφίας: opi.com


Marc Jacobs Enamored Hi-Shine Nail Polish in Mandarin Orange

Πηγή φωτογραφίας:sephora.com


Essie Nail Polish in Ballet Slippers

Πηγή φωτογραφίας: essie.com

Υπομονή κορίτσια μου! Θα επιστρέψουμε ξανά στην κανονική μας ζωή και θα μπορούμε να επισκεφτούμε τις αγαπημένες μας nails artist για να περιποιηθούμε τα νύχια μας! Μέχρι τότε μένουμε σπίτι και κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε μόνες μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου