Summer is here :Τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου του φετινού καλοκαιριού


Ανεξάρτητα με την εποχή, το αντηλιακό είναι ένα βήμα που δεν πρέπει να παραλείπουμε πριν βγούμε από το σπίτι μας το πρωί. Ο δείκτης προστασίας (SPF) προστατεύει το δέρμα από την ακτινοβολία UV, μειώνει τον κίνδυνο για επώδυνα εγκαύματα, καρκίνο του δέρματος, και για σημάδια πρόωρης γήρανσης, όπως οι κηλίδες, οι πανάδες και οι ρυτίδες.


Πώς όμως θα επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό; Προτιμάτε τα χημικά ή τα φυσικά αντηλιακά; Σε μορφή γαλακτώματος ή σπρέι; Όποιες και αν είναι οι ανάγκες της επιδερμίδας σας , η ηλικία σας και οι προτιμήσεις σας σίγουρα θα βρείτε πολλές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά.Καλό είναι να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξεως και αυτό μπορεί να τα κάνει αναποτελεσματικά. Ακόμη και αν ένα μπουκάλι κρατήσει για ένα χρόνο και δεν έχει λήξει δεν είναι κατάλληλο για χρήση αν δεν το έχετε αποθηκεύσει σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον. Για αυτό καλό είναι να ανανεώνετε τα αντηλιακά σας και να μην στηρίζεστε σε αυτά που αγοράσετε την προηγούμενη χρονιά.


Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για το δέρμα σας;


Δείκτης προστασίας : Ο δείκτης προστασίας (SPF) σας προστατεύει από την ακτινοβολία UVA και UVB. Η UVA ακτινοβολία οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και η UVB σε εγκαύματα, και οι δύο μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Καλό είναι να επιλέγετε SPF 30 ή υψηλότερο.


Αδιάβροχη σύσταση: Ακόμη και αν δεν πάτε στη θάλασσα , ένα αντηλιακό που είναι αδιάβροχο θα μείνει για περισσότερο χρόνο στο δέρμα σας αν ιδρώσετε. Αν συνηθίζετε να κάνετε εξωτερικές δραστηριότητες επιλέξετε ένα αντηλιακό με SPF 50 ή και υψηλότερο ώστε να μείνετε προστατευμένοι.


Αν έχετε αμφιβολίες, επιλέξτε λοσιόν: Είναι εύκολο να την εφαρμόσετε ομοιόμορφα, και αυτό είναι το κλειδί για να έχει αποτελέσματα. Αν επιλέξετε ένα αντηλιακό σε μορφή στικ, απαιτούνται περισσότερες επαναλήψεις. Αν επιλέξετε σπρέι εφαρμόστε το καλά.


Η φόρμουλα έχει σημασία: Τα φυσικά αντηλιακά μένουν στην επιφάνεια του δέρματος και  εμποδίζουν την UV ακτινοβολία, ενώ τα χημικά αντηλιακά απορροφούνται από το δέρμα. Αν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο ή με τάση ακμής, τα φυσικά αντηλιακά είναι η καλύτερη επιλογή. Όμως τα χημικά αντηλιακά απορροφούνται καλύτερα. Το τι θα επιλέξετε είναι καθαρά προσωπικό.


Σωστή εφαρμογή: Εφαρμόστε μια ποσότητα αντηλιακού , αφήστε το να απορροφηθεί και εφαρμόστε και για δεύτερη φορά. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος  να εφαρμόσετε παντού και ομοιόμορφα το αντηλιακό σας και να προστατευθείτε. Αν κολυμπήσετε ή ιδρώσετε εφαρμόστε ξανά αντηλιακό.


Αν σας φαίνονται πολύπλοκα όλα αυτά δείτε παρακάτω τα καλύτερα αντηλιακά προσώπου για το φετινό καλοκαίρι.


Apivita Suncare Anti-Wrinkle Sensitive Face Cream SPF50

Πηγή φωτογραφίας:apivita.com


Αντηλιακή και αντιρυτιδική κρέμα προσώπου για ευαίσθητες επιδερμίδες.


Shiseido Expert Sun Aging Pro.Lotion  Plus SPF50+

Πηγή φωτογραφίας: shiseido.gr


Απόλυτη προστασία από την UVA/UVB ακτινοβολία με διάφανο αποτέλεσμα. Εμποδίζει την κυτταρική φθορά και προλαμβάνει τη δημιουργία κηλίδων και φθορών στο δέρμα.

Skinceuticals Advanced Brightening UV Defense SPF50

Πηγή φωτογραφίας: skinceuticals.gr


Αντηλιακό προσώπου ενάντια στις δυσχρωμίες.


Dior Bronze Beautifying Protective Crème Sublime Glow SPF30

Πηγή φωτογραφίας: atticabeauty.gr


Αντηλιακό για εντατική προστασία και λαμπερό αποτέλεσμα.

La Roche Posay Anthelios Anti-Imperfections SPF50

Πηγή φωτογραφίας: larocheposay.gr


Αντηλιακό για δέρματα με τάση ακμής με ρίσκο δημιουργίας σημαδιών από την ηλιακή ακτινοβολία και έξαρσης (επανεμφάνισης της ακμής) μετά το καλοκαίρι. Ματ αποτέλεσμα που διαρκεί και σύνθεση ανθεκτική στο νερό.

Avene Silky Mist SPF30

Πηγή φωτογραφίας: eau-thermale-avene.gr


Υψηλή αντηλιακή προστασία για το ευαίσθητο δέρμα. Αόρατο αποτέλεσμα , κατάλληλο για ανανέωση κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Korres Tinted Sunscreen Face Cream Matte SPF50

Πηγή φωτογραφίας: korres.com


Αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα για μικτές/λιπαρές επιδερμίδες με ματ αποτέλεσμα. Προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση, βοηθά στη μείωση των πανάδων και των ρυτίδων ,χαρίζει λάμψη και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Vichy Ideal Soleil Stick SPF50

Πηγή φωτογραφίας: vichy.gr


Αντηλιακό stick με εύκολη και γρήγορη εφαρμογή για υψηλή προστασία των ευαίσθητων περιοχών από τον ήλιο και τη φωτογήρανση.


Lierac Sunissime Soin Protecteur Yeux Anti-Age Global SPF50

Πηγή φωτογραφίας: lierac.gr


Αντηλιακό stick που προστατεύει και ενυδατώνει την εύθραυστη επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου