Skin fasting: Το νέο skincare trend


Πόσο καιρό έχετε αφήσει το πρόσωπο σας χωρίς να το πλύνετε, να βάλετε λοσιόν, κρέμες ή μάσκες; Μία ημέρα; Μία εβδομάδα; Ένα μήνα;
Ένα από τα τελευταία trend στη φροντίδα του δέρματος είναι η "νηστεία της επιδερμίδας" , που περιλαμβάνει την αποφυγή χρήσης προϊόντων φροντίδας του προσώπου ώστε να "αποτοξινωθεί" το πρόσωπο. Η συγκεκριμένη φιλοσοφία προέρχεται από τον Ιπποκράτη που πίστευε ότι η παραδοσιακή νηστεία μπορεί να αποτελεί ένα τρόπο επούλωσης.


Σίγουρα όλες μας είμαστε σκεπτικές κάθε φορά που ακούμε τη λέξη "αποτοξίνωση", καθώς συνήθως συνοδεύεται από γρήγορες λύσεις. Βέβαια είναι πολύ δύσκολο να μην χρησιμοποιούμε προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο μας. Ακόμη και οι μινιμαλιστές είναι διστακτικοί μπροστά σε αυτή την ιδέα.
Όλες θέλουμε το πρόσωπο μας να είναι καθαρό και ενυδατωμένο και η φροντίδα του αποτελεί κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας και μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.

Η θεωρία πίσω από τη νηστεία της επιδερμίδας

Το δέρμα μας παράγει σμήγμα που βοηθά στην πρόληψη της απώλειας της υγρασίας. Η ιδέα πίσω από τη "νηστεία της επιδερμίδας" είναι να αφήσουμε το δέρμα μας να "αναπνεύσει".  Η σκέψη είναι όταν σταματάμε τη χρήση προϊόντων αφήνουμε το δέρμα να παράγει μόνο του σμήγμα για να ενυδατωθεί.

Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να αποδεικνύουν τη "νηστεία της επιδερμίδας";

Σκεφτείτε ότι το skin fasting μοιάζει με τη διατροφική νηστεία. Αν υπάρχει πρόβλημα, τότε η αποχή από προϊόντα θα δώσει στο δέρμα σας τη δυνατότητα για να ισορροπήσει από μόνο του. Δεν υπάρχουν μελέτες για το skin fasting συγκεκριμένα, υπάρχουν όμως λόγοι που για κάποιους λειτουργεί και για κάποιους όχι. Αυτοί οι λόγοι περιλαμβάνουν:
  • Σταματάτε να χρησιμοποιείτε λάθος προϊόντα για τον τύπο της επιδερμίδας σας πλέον.
  • Κάνετε υπερβολική απολέπιση και η νηστεία της επιδερμίδας βοηθά το δέρμα σας να επανέλθει.
  • Σταματάτε να χρησιμοποιείτε σκληρά ή ερεθιστικά συστατικά που ερεθίζουν το δέρμα σας.
  •  Το δέρμα σας αναπλάθεται ενώ αποφεύγετε τη χρήση προϊόντων.
Αυτή η τάση βγάζει νόημα, ειδικά στις μέρες μας που ακολουθούμε μια ρουτίνα με πολλά βήματα που περιλαμβάνουν βιταμίνες, μάσκες και ορούς αν όχι σε καθημερινή βάση τουλάχιστον σε εβδομαδιαία.
Ίσως να αποτελεί μια υπενθύμιση ότι το δέρμα μας δεν χρειάζεται τόσα πολλά προϊόντα για να είναι υγιές και ότι η ενυδάτωση μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Είναι επίσης καλό να κάνουμε μία φορά στο τόσο ένα διάλλειμα και να αφήνουμε το δέρμα μας να αναπνέει.Το μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι το αντηλιακό μας!

Εσείς έχετε ακούσει αυτή την τάση; Έχετε δοκιμάσει να κάνετε ένα διάλλειμα στη ρουτίνα περιποίησης σας;


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου