Clean beauty: Τι είναι και ποια είναι τα καλύτερα brands;


Την τελευταία πενταετία παρατηρείται μια μεγάλη τάση προς τα φυσικά προϊόντα μακιγιάζ. Αν και είναι δύσκολο, δεν είναι αδύνατο να βρεθούν φυσικά συστατικά με έντονα χρώματα. Τα "καθαρά" καλλυντικά αυτή τη στιγμή είναι στο επίκεντρο της βιομηχανίας καλλυντικών με προϊόντα με επαναστατικές συνθέσεις.
Αυτό που όλοι μας πρέπει να κατανοήσουμε είναι ότι τα "καθαρά" προϊόντα μακιγιάζ αποτελούν προέκταση της φροντίδας της επιδερμίδας , καθώς ένα τέτοιο προϊόν συνεχίζει να θρέφει την επιδερμίδα μας. 


Τα στοιχεία κλειδιά για τα "καθαρά" καλλυντικά είναι η vegan σύνθεσή τους, η οργανική προέλευσή τους και η βιωσιμότητά τους. 

Ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα clean beauty brands

Rituel de Fille

Η φυσική ομορφιά αποτελεί την καρδιά του συγκεκριμένου brand. Οι ιδρύτριες του αφιέρωσαν πολλά χρόνια για να τελειοποιήσουν τις φόρμουλες, και έτσι χρειάστηκαν χρόνια μελέτης και πειραματισμών. Όλα τα προϊόντα είναι φυσικά χωρίς  parabens, φθαλικούς εστέρες, συνθετικά χρώματα ή συνθετικά αρώματα. Είναι επίσης cruelty-free , πράγμα που σημαίνει ότι δεν γίνονται δοκιμές σε ζώα και προμηθεύεται συστατικά από εταιρείες που είναι 100% cruelty-free.

Πηγή φωτογραφίας: ritueldefille.com



Kjaer Weis

Η συγκεκριμένη εταιρεία θεωρείται το πιο πολυτελές brand οργανικών προϊόντων. Ο ιδρυτής της είναι ένας Δανός makeup artist, ο Kirsten Kjaer Weis, και οι μεταλλικές συσκευασίες αντανακλούν την μινιμαλιστική σκανδιναβική αισθητική του. Κάθε συστατικό επιλέγεται προσεκτικά ανάλογα με την ικανότητά του να περιποιείται το δέρμα.

Πηγή φωτογραφίας: kjaerweis.com


Ere
Perez

Το συγκεκριμένο brand δεν επικεντρώνεται μονάχα στην καθαρότητα των φυσικών συστατικών, αλλά είναι δεσμευμένο στην ηθική και στη βιωσιμότητα. Τα προϊόντα είναι όλα φυσικά και τα συστατικά τους ,που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια (έλαια, εκχυλίσματα φυτών, ιχνοστοιχεία) αναμιγνύονται με αντιοξειδωτικά. Το αποτέλεσμα είναι προϊόντα μακιγιάζ που θρέφουν την επιδερμίδα με βιταμίνες και οργανικά έλαια.

Πηγή φωτογραφίας: ereperez.com


RMS
BEAUTY

Το συγκεκριμένο brand δημιουργεί καλλυντικά απαλλαγμένα από τοξίνες και θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες χρησιμοποιούν το μακιγιάζ. Όλα τα προϊόντα έχουν αγνά οργανικά συστατικά εμπλουτισμένα με ένζυμα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που φροντίζουν το δέρμα. 

Πηγή φωτογραφίας: rmsbeauty.com


ILIA

Η συγκεκριμένη εταιρεία δημιουργήθηκε από την Sasha Plavsic όταν ξεκίνησε να δημιουργεί το αγαπημένο της lip balm ώστε να είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και φυσικό. Μια δεκαετία μετά η συγκεκριμένη εταιρεία είναι πρωτοπόρος στο clean beauty. Η ιδρύτρια του λαμβάνει σοβαρά υπόψη ότι κάθε φυσικό συστατικό δεν είναι καλό για το δέρμα, και ότι κάθε συνθετικό συστατικό  δεν είναι κακό. Συνήθως απαιτείται ένας συνδυασμός των δύο για να δημιουργηθεί ένα πραγματικά εξαιρετικό προϊόν.

Πηγή φωτογραφίας: iliabeauty.com


Με κομψές συσκευασίες που προέρχονται από ανακυκλώσιμο αλουμίνιο και ανακυκλώσιμο χαρτί, κάθε προϊόν είναι αποτέλεσμα φυσικών και οργανικών συστατικών και κάποιες φορές χρησιμοποιούνται συνθετικά ασφαλή συστατικά  για να διασφαλιστεί η ποιότητα του προϊόντος.


W3LL PEOPLE

Η W3LL PEOPLE δημιουργεί προϊόντα χωρίς τοξίνες, σε μικρές ποσότητες ώστε να εξασφαλίζεται η εξαιρετική ποιότητα των φυσικών και οργανικών συστατικών. Η φιλοσοφία της είναι μια σύγχρονη προσέγγιση της ομορφιάς που βασίζεται στην απλότητα, για αυτό και όλα τα προϊόντα περιέχουν ενυδατικά και θεραπευτικά συστατικά βοτάνων, όπως η βιολογική αλόη, το χαμομήλι και το πράσινο τσάι.  Από τη στιγμή που το δέρμα είναι αψεγάδιαστο, δεν απαιτούνται βαριά προϊόντα για την κάλυψη των ατελειών.

Πηγή φωτογραφίας: w3llpeople.com


Beauty Counter

Η ιδέα για το συγκεκριμένο brand γεννήθηκε όταν η ιδρύτρια Gregg Renfre άρχισε να ψάχνει για την ασφάλεια των προϊόντων που χρησιμοποιούσε η ίδια και τα παιδιά της. Έτσι ανακάλυψε ότι οι εταιρείες χρησιμοποιούν επιβλαβή συστατικά. Με αφορμή αυτό δημιούργησε τη συγκεκριμένη εταιρεία clean beauty η οποία εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια ώστε τα προϊόντα της να είναι ασφαλή.

Πηγή φωτογραφίας: beautycounter.com


Jane Iredale

Η Jane Iredale είναι μια εταιρία που αγκαλιάζει την ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς συνδυάζοντας την φροντίδα του δέρματος με μακιγιάζ από ορυκτά μέταλλα. Θεωρεί  το μακιγιάζ ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα της γυναίκας και ο σκοπός είναι να γίνει κάτι εύκολο και απλό. Τα προϊόντα από ορυκτά μέταλλα έχουν πολλαπλές χρήσεις.

Πηγή φωτογραφίας: janeiredale.gr


Kosas

Δημιουργήθηκε το 2015 και χρησιμοποιεί πολυτελή συστατικά και φόρμουλες από βότανα για τη δημιουργία προϊόντων μακιγιάζ που θα είναι αποτελεσματικά και θα κολακεύουν κάθε τόνο επιδερμίδας.

Πηγή φωτογραφίας: kosas.com


Kari
Gran

Όταν η Kari Gran διαγνώστηκε με ένα αυτοάνοσο νόσημα στην ηλικία των 20 ετών, ξεκίνησε να σκέφτεται τη σύνδεση μεταξύ της υγείας της και όλων όσων έβαζε στο πρόσωπο της. Δεν μπορούσε να βρει προϊόντα που να ικανοποιούν τις δικές της ανάγκες και έτσι δημιούργησε μια φυσική σειρά, χρησιμοποιώντας οργανικά συστατικά. Σήμερα όλα τα προϊόντα της εταιρείας της είναι οργανικά, ασφαλή και θρέφουν την επιδερμίδα.

Πηγή φωτογραφίας: karigran.com



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου