Δες τη θετική πλευρά της ζωής!


Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι θα θέλατε να σκέφτεστε πιο θετικά; Ή σας έχει κουράσει ο αρνητικός τρόπος σκέψης σας;Τα συναισθήματα που νιώθουμε υπάρχουν εξαιτίας των σκέψεων που προηγούνται. Αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας μπορούμε να αλλάξουμε και τις συνήθειές μας, οποιαδήποτε συνήθεια.


Αν θέλετε να ξεκινήσετε να τρώτε πιο υγιεινά ή να γίνεται μινιμαλιστές, όλα ξεκινούν με το πρώτο βήμα.Και προφανώς θα είναι δύσκολο στην αρχή, επειδή προσπαθείτε να αλλάξετε κάτι που έχετε συνηθίσει. Ωστόσο, μετά από 3 με 4 εβδομάδες θα νιώθετε άνετα με το νέο εαυτό σας.

Τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας και την ζωή σας είναι τα εξής:

1. Διαβάστε

Διαβάστε βιβλία που σας εμπνέουν, σας ενθαρρύνουν και σας δίνουν κίνητρο. Δεν έχει σημασία αν ήδη γνωρίζετε το περιεχόμενο του βιβλίου. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα τρέφετε συνεχώς το μυαλό σας με θετικό και εμπνευσμένο υλικό. Όσο πιο πολύ χρόνο επενδύετε σε θετικά πράγματα, τόσο το καλύτερο. Σταδιακά αυξάνεται ο χρόνος που είστε σε θετική διάθεση. Και αν συνεχίσετε να το κάνετε αυτό, τελικά θα γίνετε ευτυχισμένοι και θετικοί άνθρωποι που θα μπορούν να διαχειριστούν κάθε αντιξοότητα.

2. Ακούστε

Το δεύτερο βήμα είναι να αρχίσετε να ακούτε εμπνευσμένες ομιλίες από ανθρώπους που τα έχουν καταφέρει όταν περπατάτε, πλένετε τα πιάτα ή καθαρίζετε το σπίτι. Ακούστε καθημερινά 30-60 λεπτά και θα δείτε μεγάλη διαφορά στη ζωή σας μέσα σε ένα χρόνο.

3. Επικεντρωθείτε στα θετικά

Αν και όλα αυτά μπορεί να σας ακούγονται πολύ απλά, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα κάνουν, δεν επικεντρώνονται στη θετική πλευρά των πραγμάτων αλλά ασχολούνται με τα αρνητικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι επικεντρώνονται στα προβλήματα αντί για τις λύσεις. Οι περισσότερες ανησυχίες δεν θα συμβούν ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι ανησυχείτε και νιώθετε άγχος χωρίς λόγο.
Την επόμενη φορά που θα νιώσετε την αρνητικότητα να σας κατακλύζει, δείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων και τι μπορείτε να κάνετε. Για παράδειγμα, αντί να αναρωτιέστε, "Γιατί σε εμένα;"  ή "Γιατί είμαι τόσο άτυχος;" σκεφτείτε "Τι μπορώ να μάθω από αυτό;"

4.Απελευθερώστε τα συναισθήματά σας

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να απελευθερώσετε την αρνητική ενέργεια. Όσο περισσότερη αρνητική ενέργεια απελευθερώνετε τόσο περισσότερη ηρεμία θα νιώθετε μέσα σας.

5. Αλλάξτε συνήθειες

Τι είδους συνήθειες έχετε που προκαλούν αρνητικότητα στη ζωή σας; Πώς θα θέλατε να είναι η ζωή σας αν ξεκινούσατε τώρα να την αλλάζετε; Όταν παίρνουμε απόφαση να αλλάξουμε μια συνήθεια, συνήθως αυτό γίνεται από μόνο του, αλλά  πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε. Όταν αλλάζετε τρόπο σκέψης αλλάζουν και οι συνήθειες. Αυτό δεν είναι μια εύκολη διαδικασία.

6. Θέστε στόχους

Η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θέτει στόχους. Μπορεί να είναι τρομακτικό να αποφασίσετε τι θέλετε να κάνετε, και να θέλετε όλες τις επιλογές ανοιχτές αλλά τίποτα δεν συμβαίνει μέχρι να ξεκαθαρίσετε τι ακριβώς επιθυμείτε. Δεν έχει σημασία αν οι στόχοι σας αλλάξουν.
Οι στόχοι σας χρειάζεται να είναι:
  • Ειδικοί
  • Μετρήσιμοι
  • Εφικτοί
  • Ρεαλιστικοί
  • Έγκαιροι
Οι στόχοι θα σας δώσουν σκοπό , για αυτό θέστε στόχους σε κάθε πτυχή της ζωής σας, την υγεία, τις σχέσεις, την καριέρα και την προσωπική εξέλιξη.

7. Βρείτε το πάθος σας

Από τη στιγμή που ακολουθείτε το πάθος σας και κινήστε προς τη ζωή των ονείρων σας, η θετικότητα θα αυξάνεται μαγικά στη ζωή σας. Οι περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με πράγματα που δεν θέλουν να κάνουν, και δεν κάνουν καμιά προσπάθεια για να βρουν και να ακολουθήσουν το πάθος τους.
Ακολουθήστε τα όνειρα σας, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα επενδύσετε χρόνο και ενέργεια. Αν αρχίσετε σήμερα, μπορείτε να χτίσετε ότι θέλετε αλλά αν δεν δράσετε ποτέ δεν θα συμβεί τίποτα.

Είναι απλό να αυξήσετε την θετικότητα στη ζωή σας ,αλλά όχι εύκολο. Πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη όσων συμβαίνουν, επειδή κανένας άλλος δεν θα το κάνει για εσάς.

Ο άνθρωπος είναι το προϊόν των σκέψεων του. Αυτό που σκέφτεται αυτό γίνεται.
              Mahatma Gandhi
 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου