8 τρόποι για να βελτιώσεις τη διάθεσή σου

 

Όλοι μας βιώνουμε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση. Η πανδημία και η καραντίνα δοκιμάζουν τις σωματικές και τις ψυχικές μας αντοχές καθημερινά. Η διάθεση μας αλλάζει συνεχώς και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και ο φόβος είναι επώδυνα συναισθήματα που δεν μας αφήνουν να ηρεμήσουμε.


Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι  που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα:
 
1. Δείξε την ευγνωμοσύνη σου για όσα έχεις
Είναι πολύ σημαντικό να βάλεις την ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητά σου. Μπορείς σε ένα ημερολόγιο να καταγράφεις τρία πράγματα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη κάθε μέρα. Πολλές φορές ξεχνάμε όσα έχουμε και επικεντρωνόμαστε σε όσα δεν έχουμε.
 
2. Βελτίωσε τις ικανότητές σου
Αν νιώθεις ότι χρειάζεται να κάνεις πράγματα για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση , την αυτοεκτίμηση και την αντοχή σου τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνεις.
 
3. Δοκίμασε καινούργια πράγματα  
Δοκίμασε μια καινούργια συνταγή, ξεκίνα να μαθαίνεις μια νέα γλώσσα, άλλαξε τη διακόσμηση στο σπίτι σου. Η δημιουργική έκφραση συμβάλλει στην ευεξία μας.

4. Γέλα όσο περισσότερο μπορείς
Κάνε πράγματα που σε διασκεδάζουν και γέλασε με την ψυχή σου. Το γέλιο οδηγεί στην απελευθέρωση ενδορφινών, που βοηθούν στην ανακούφιση από το στρες.

5. Κάνε ένα διάλλειμα από τα social media
Για μια μέρα μην ασχοληθείς με το κινητό σου, τα emails , τις προθεσμίες και όλα όσα σου αποσπούν την προσοχή. Προτίμησε να περάσεις ποιοτικό χρόνο με ένα φίλο σου , η ανθρώπινη επαφή είναι πολύ σημαντική.

6. Φρόντισε τον εαυτό σου
Κάνε ένα ζεστό ντους, διάβασε ένα βιβλίο, βγες για ένα περίπατο. Όλα αυτά βοηθούν στην ανακούφιση από το στρες.

7. Γίνε τουρίστας στην πόλη σου
Δες την πόλη που ζεις με άλλο μάτι και ανακάλυψε τοποθεσίες που δεν είχες φανταστεί. Σίγουρα θα εκπλαγείς με όσα θα αποκαλυφθούν μπροστά σου.

8. Απόλαυσε τον ήλιο
Βγες μια βόλτα στον ήλιο για τουλάχιστον 25 λεπτά την ημέρα. Ο ήλιος βοηθά στη σύνθεση της βιταμίνης D , η οποία βελτιώνει με τη σειρά της την διάθεση.

Αποδέξου τα συναισθήματά σου και μην τα πολεμάς. Η αποφυγή δεν είναι λύση. Αν τα δεις ρεαλιστικά θα καταλάβεις ότι δεν έχουν την ίδια δύναμη. Να θυμάσαι ότι οι καταιγίδες πάντα τελειώνουν και στο τέλος θα είσαι πιο δυνατός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου