5 Light σούπες για τις κρύες μέρες του χειμώνα

 

Όταν θέλουμε ένα ζεστό και comfort food τις κρύες νύχτες του χειμώνα, το μυαλό μας πηγαίνει αυτόματα στις σούπες. Οι σούπες ζεσταίνουν το σώμα και την ψυχή μας και αποτελούν ιδανική επιλογή για τα βράδια που το κρύο είναι τσουχτερό.



Εκτός από τη ζεστασιά που μας προσφέρουν, οι σούπες αποτελούν ένα θρεπτικό γεύμα και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας αυτή την περίοδο που είμαστε πιο επιρρεπείς στα κρυολογήματα ή στη γρίπη.

Παρακάτω σας δείχνω τις δικές μου αγαπημένες χειμωνιάτικες σούπες…

Σούπα κολοκύθας βελουτέ με ginger και τυρί κρέμα



Η γλυκιά και πλούσια κολοκύθα δένει υπέροχα με το ginger και το αποτέλεσμα είναι μια βελούδινη σούπα που συνδυάζεται ιδανικά με τυρί κρέμα. Αυτή η σούπα είναι ο ορισμός του comfort food.

Κλασική φασολάδα



Η φασολάδα είναι μια κλασική σούπα που όλοι αγαπάμε. Είναι χορταστική, θρεπτική και πολύ εύκολη.

Σούπα με μοσχάρι και λαχανικά εποχής



Η πιο χορταστική εκδοχή της χειμωνιάτικης σούπας είναι αυτή με το κρέας. Σε συνδυασμό με τα λαχανικά εποχής δίνει ένα γευστικό και χορταστικό αποτέλεσμα.

Σούπα τραχανά με ντομάτα και μυρωδικά



Μια σούπα γευστική, μυρωδάτη και χορταστική που κρύβει μέσα της όλες τις παιδικές μας αναμνήσεις , όλοι μεγαλώσαμε με τραχανά, ας μην γελιόμαστε! Με λίγο φέτα τριμμένη είναι ένα ποίημα.

Κοτόσουπα



Αν και οι περισσότεροι έχουμε συνδυάσει την κοτόσουπα με το κρυολόγημα,  και όχι άδικα (είναι αποδεδειγμένο επιστημονικά ότι συμβάλλει στην ρινική αποσυμφόρηση όταν μας ταλαιπωρούν οι λοιμώξεις του αναπνευστικού),  είναι μια πολύ εύκολη και απολαυστική σούπα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου